Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Nieuwe plannen en een vreugdevol Pasen | Jacob Voorwinden

14 mei 2024

Jacob heeft na diverse gesprekken en gebed een plek gevonden om na de zomer te gaan werken. Hij wordt Engels docent op een internationale school in het stadje Berkh in het oosten van Mongolië. Het stadje heeft ongeveer 3000 inwoners en ligt in een heuvelachtige boomloze omgeving midden op de steppe. In het stadje is ook een kleine kerk en wonen enkele christenen. De meeste leerlingen van de school slapen in het bijbehorende internaat omdat de afstand naar hun woonplaats soms wel 300 kilometer is. Het plan is dat Jacob eind augustus verhuist naar een appartement in Berkh, dat gehuurd wordt door de school. Het hele appartement was al ingericht met o.a. Mongoolse Bijbelteksten, kruisjes en christelijke schilderijen. Het bleek dat de eigenaar, die naar het buitenland is verhuisd, een Christen is.

Jacob is in maart en april regelmatig heen en weer naar Berkh geweest om de scholieren voor te bereiden op een belangrijke Engelse spreekvaardigheidstest, die ze overigens goed hebben afgelegd. Deze bezoeken hebben ook geholpen in het leren kennen van het dorpje én het leggen van contacten met zijn toekomstige buren, mededocenten en lokale boogschutters!

Het paasfeest heeft Jacob gevierd in een vreugdevolle kerkdienst. Veel kerkgangers waren in het wit gekleed en zelfs de stoelen in de kerk waren wit versierd. Wit staat hierbij symbool voor het wegwassen van de zonde door Jezus' sterven en opstanding. Als opening van het boogschietseizoen heeft Jacob meegedaan aan een toernooi boogschieten, samen met een groep Mongoolse Christenen. Tijdens een toernooi schiet elke schutter 40 pijlen over een afstand van 75 meter, op een doelwit van opgestapelde leren korfjes. Elke keer raak is één punt.

Bid en dankt u mee voor onderstaande punten?

  • Dank God voor het vinden van een werklocatie en woning voor na de zomer.
  • Dank God voor het leggen van de eerste contacten in het dorpje, en bid dat deze contacten mogen bijdragen aan de verspreiding van het Evangelie in Mongolië.
  • Vraag God of het wijzigen van zijn studentenvisum naar een werkvisum soepel mag verlopen.
  • Bid of de Heere harten van mensen wil bewegen zodat zij het werk van Jacob financieel willen ondersteunen.


Vanuit het Thuis Front Team


Wilt u ook het zendingswerk in Mongolië financieel ondersteunen? U kunt dat doen door een gift over te maken op: NL36 INGB 0000 4932 96 t.n.v. OMF Nederland o.v.v. projectnummer L13017G, of via deze link.

Jacob schrijft wekelijks nieuwsupdates over zijn ervaringen in Mongolië. Wilt u deze ook ontvangen, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

Contactinformatie:
E-mail: tftmongolie@gmail.com
Instagram: jacob.in.mongolia.

Foto 1: Boogschiettoernooi: Samen met alle boogschutters in Mongoolse kleding.

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit