Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Christelijke culturele verschillen | Jacob Voorwinden

14 juni 2024

Er zijn grote culturele verschillen tussen Mongolië en Nederland. En ook in de christelijke kerken in Mongolië valt dat op. Waar de Nederlandse kerken in de afgelopen maand uitgebreid stilstonden bij Hemelvaart en Pinksteren, leeft dat in Mongolië veel minder. Hemelvaart is een normale werkdag en ook aan Pinksteren werd in de kerk amper aandacht besteed.

Een ander cultuurverschil kwam naar voren tijdens de jeugdgroep. Jacob had een gesprek over discipline in Bijbel lezen en bidden en hoe je dat als familie samen kunt doen. In Nederland zijn we hierin gezegend met diverse tradities, zoals samen lezen en bidden rondom de maaltijd en bij het opstaan en slapen gaan. In Mongolië zijn dit soort gewoontes er niet. Bijna alle christenen die Jacob kent zijn eerste-generatie Christenen, die deze gewoontes niet hebben meegekregen van hun ouders. Jacob heeft verteld hoe hij is opgevoed en welke gewoontes we in Nederland hebben. Zo kon hij de jeugdgroep inspireren en concrete handvatten geven om als familie samen te lezen en te bidden. Na deze avond realiseerde Jacob zich dat hij - naast een roeping voor evangelisatie - ook een waardevolle taak kan vervullen om Mongoolse gelovigen te ondersteunen en te bemoedigen.

Jacob is van plan om begin juni een bezoek te brengen aan het westen van Mongolië om vrienden en bekenden te bezoeken. Hij gaat terug naar de plek waar hij van 2017 tot 2019 is geweest met een Noorse zendingsorganisatie. Half juni bezoekt hij D.V. een retraite van JCS om seminars te volgen, te bidden en anderen te ontmoeten.

Bid en dankt u mee voor onderstaande punten?

  • Dank God dat het proces voor het aanvragen van een werkvisum goed verloopt en bid voor een goede afronding van dat proces.
  • Bid of de Heere de plannen voor de komende periode wil zegenen tot opbouw van Zijn Koninkrijk.


Vanuit het Thuis Front Team


Wilt u ook het zendingswerk in Mongolië financieel ondersteunen? U kunt dat doen door een gift over te maken op: NL36 INGB 0000 4932 96 t.n.v. OMF Nederland o.v.v. projectnummer L13017G, of via deze link.

Jacob schrijft wekelijks nieuwsupdates over zijn ervaringen in Mongolië. Wilt u deze ook ontvangen, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

Contactinformatie:
E-mail: tftmongolie@gmail.com
Instagram: jacob.in.mongolia.

Foto 1: Jacob op bezoek in Khovd bij zijn muziek leraar.

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit